Roué (50) feels fitter than ever - SmileWise

Roué (50) feels fitter than ever

Ouder worden

“Er zijn dingen die je niet onder controle hebt als je ouder wordt: je zicht wordt minder, je moet een leesbril. Een pijntje hier en een pijntje daar. Daar kom je niet onderuit.

Op mijn leeftijd is fit zijn heel simpel: ik moet in één keer uit mijn bed kunnen stappen in plaats van in twee keer. Mensen die niet fit zijn zitten heel lang op het randje van hun bed, en dan moeten ze alles bij elkaar rapen om op te staan. Fit zijn in de basis is: kunnen traplopen, reizen of hardlopen. Als ik mezelf vergelijk met iemand van mijn leeftijd die minder gezond leeft, kom ik er beter uit.” 

Leesbril

“Ik had op een gegeven moment een leesbril nodig. ‘Kom maar op, zei ik’. Toen mijn haar begon uit te vallen heb ik direct m’n hoofd kaalgeschoren. Vanaf dat moment was ik gewoon Roué met een leesbril en kaal hoofd. Prima. Ouder worden leren accepteren geeft rust en ruimte om te werken aan de dingen waar je wel mee kan dealen: fit blijven, positief denken, anders gaan eten en bewegen. Ondanks dat je ouder wordt, kan je nog steeds je levensstijl en gezondheid verbeteren.”

Terug naar blog